Groendaken

Mooier, gezonder, geluidsisolerend, brandveiliger … Nog meer voordelen van een groendak horen? We kunnen nog een tijdje doorgaan. Dak Design staat dan ook garant voor een perfecte plaatsing van je groendak.

groendak

Talloze voordelen van groendaken

Naast de voordelen die hierboven al werden opgesomd, heeft een groendak ook enkele praktische voordelen. Zo is het bijvoorbeeld gunstig voor je waterhuishouding. Een volledig groendak kan er in bepaalde gevallen zelfs voor zorgen dat je geen regenwaterput meer hoeft te installeren bij een nieuwbouw- of heropbouwproject. Al is ook een gedeeltelijk groendak uiteraard interessant.
Wist je bovendien dat bepaalde gemeenten een subsidie uitreiken als je kiest voor de aanleg van een groendak? Het loont dus zeker de moeite om hiervoor even navraag te doen.

Verschillende soorten groendaken

Om een onderscheid te maken, wordt er doorgaans gesproken van een intensief groendak of een extensief groendak. Een intensief groendak bestaat eigenlijk uit een tuin zoals je die op de begane grond ook kan hebben. Je daktuin kan in dat geval diverse soorten planten, struiken, grassen en zelfs bepaalde bomen omvatten. Gezien het gewicht is een stevige dakconstructie uiteraard cruciaal.

Door de invulling van een intensief groendak is er wel wat meer onderhoud vereist, net zoals dat bij een gewone tuin het geval is. Een extensief groendak daarentegen is vooral begroeid met mossen, vetplanten of kruiden die weinig onderhoud vragen. Dit type groendak is aanzienlijk lichter en bijgevolg ook goedkoper.

Uiteraard kunnen wij ook nog verder gaan in de realisatie van je groendak. Wil je een energiegroendak, waarbij het groendak en je zonnepanelen elkaar versterken? Een groendak dat je kan combineren met een gezellig dakterras? Of misschien een waterretentiedak, dat voor waterbuffering zorgt? Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg.

Lochristi

Zin in een samenwerking?

Dak Design is er voor iedereen.

Zoek je een erkende, betrouwbare, gepassioneerde vakman?
Dan is Dak Design jouw partner in sealing your dream! Wij bieden een complete service voor elk plat dak.

Word jij onze nieuwe DAK DESIGN ambassadeur?